Pain2Purpose

Van leren leven met pijn naar voluit leven!

In dit unieke behandelprogramma staat het oplossen van chronische of steeds terugkerende pijn centraal. Ondanks dat het woord chronisch suggereert dat de pijn er altijd zal zijn, is het wel degelijk mogelijk volledig of minstens grotendeels te herstellen van chronische pijnklachten.

Resultaten

  • Erkenning van je klachten (nee, je bent niet gek of kleinzerig, je hebt écht pijn!);

  • Afname van pijn, mogelijk zelfs tot een punt waarbij de pijn volledig is verdwenen;

  • Geen slapeloze nachten meer door pijn of piekeren over de toekomst;

  • Gewoon weer mee kunnen doen met activiteiten van je gezin, familie of vrienden;

  • Lekker kunnen bewegen op een manier die jou past;

  • Niet meer afhankelijk zijn van anderen bij het leveren van fysieke inspanningen;

  • Plannen kunnen maken voor de toekomst, je dromen waar kunnen maken zonder beperkingen;

  • Hernieuwd vertrouwen in je eigen lichaam en kunnen;

  • Meer energie, levensvreugde en een groter gevoel van algeheel welbevinden;

  • Een nieuwe kijk op pijn die je de rest van je leven zal helpen;

  • Je weer volwaardig mens voelen!

  • In Nederland heeft maar liefst 1 op de 3-5 inwoners last van chronische of terugkerende pijnklachten. Het gaat over miljoenen inwoners die behandeling na behandeling ondergaan omdat ze alles op alles zetten om van die ellendige, alles overheersende pijn af te komen. Maar het gaat ook over mensen die te horen hebben gekregen dat ze "maar moeten leren leven met de pijn", omdat geen enkele behandeling tot een blijvende oplossing heeft geleid of omdat er geen oorzaak voor de pijn is gevonden.


    Dat dit anno 2024 nog bestaat en zelfs een groeiend probleem is komt doordat de nieuwste kennis over pijn helaas nog geen algemene kennis is, óok niet onder behandelaren. Hoe spijtig ook, dit hebben we te danken aan het feit dat de urgentie over het verspreiden van kennis simpelweg ontbreekt. Dit zou namelijk grote gevolgen hebben voor het werk van vele behandelaren, om nog maar te zwijgen van de financiele gevolgen voor de farmaceutische industrie. Het zou dan namelijk geen goed bewaard geheim meer zijn dat de meeste behandelingen, inclusief behandeling met pijnstillers, bij chronische pijn zinloos zijn, de pijnklachten in stand houden en zelfs kunnen verergeren. Ook zou dan bekend worden dat er maar één behandelaar is die een einde kan maken aan de pijn en dat is de patiënt zelf.  

    Acute versus Chronische pijn

    Om te kunnen herstellen van chronische pijn is het essentieel om te weten dat er bij chronische pijn sprake is van een hele andere biologische situatie dan bij acute pijn. Een hele andere situatie die dan ook vraagt om een hele andere benadering.

    Bij acute pijn is er sprake van een situatie of gebeurtenis die door het brein wordt beoordeeld als een gevaarlijke of potentieel "gevaarlijke " situatie, zoals letsel of weefselschade. Het brein geeft hierop een pijnsignaal af als teken dat er iets mis is. Pijn is opzettelijk zo vervelend omdat het motiveerd tot het aanpassen van houding of gedrag door degene die de pijn ervaart. Zo zorgt pijn er voor dat je je voet niet volledig zult belasten wanneer je die net hebt verzwikt of dat je een pleister over de snee in je vinger plakt. Deze aanpassingen helpen het lichaam zichzelf te herstellen, waar het overigens heel goed in is, veel beter dan men vaak denkt. Pijn is er dus om te beschermen, om te helpen. Wanneer herstel voldoende is gevorderd en het brein de situatie hierop beoordeeld als "veilig", zal het brein stoppen met het afgeven van pijnsignalen: de pijn is niet langer nodig en mag daardoor afnemen en tot slot helemaal verdwijnen.

    Van chronische pijn is sprake wanneer pijnklachten langer dan 6 maanden aanhouden of steeds terugkeren. In tegenstelling tot pijn in de acute fase is er bij chronische pijn GEEN letsel of weefselschade dat ervoor zorgt dat het brein pijnsignalen afgeeft. Zelfs forse blessures als letsel aan pezen, spierscheuringen of breuken zullen namelijk binnen 6 maanden zijn hersteld. Bij chronische pijn is het probleem dat het brein de situatie, ondanks herstel, nog steeds als dreigend ervaart en daardoor niet stopt met het afgeven van pijnsignalen. Hierdoor zal de pijn niet alleen aanhouden, de pijn kan zich ook verplaatsen en uitbreiden tot een punt waarop de pijnklachten niet eens meer in verhouding staan tot de oorspronkelijke schade. Op een of andere manier is het brein overactief geraakt in zijn rol als beschermer en dát is wat zorgt voor aanhoudende pijnklachten.

    Pijn is dus los te koppelen van letsel maar onlosmakend verbonden met de beoordeling van de situatie door het brein. En dáar gebeurd bij chronisch pijnpatienten dus iets geks.

    Voor alle duidelijkheid: pijn ontstaat niet op de plek van de snee in je vinger of in je verstuikte enkel. Alle pijn, zowel acute als chronische pijn, ontstaat in het brein, ná het beoordelen van een situatie of gebeurtenis door je brein. Het feit dat pijn ontstaat in het brein betekent NIET dat pijn wordt ingebeeld. Chronische pijn is dus net als acute pijn échte pijn, ook als er geen bloed, pus of wondvocht (meer) te zien is en ook zonder verdikking, verkleuring of andere zichtbare schade. Chronische pijnpatienten stellen zich dus NIET aan en hoeven zich dus NIET te schamen voor het feit dat zij nog altijd pijn hebben.

    Pain2Purpose

    Waarom ervaart jouw brein nog steeds een dreigende situatie, ondanks dat de schade inmiddels is hersteld (als er al duidelijk sprake was van enige schade)? 

    Wanneer je antwoord op deze vraagt kunt geven kun je jouw pijn gaan aanpakken, misschien wel helemaal laten verdwijnen en kun je pijn in de toekomst mogelijk zelfs voorkomen!

    Dit is precies waar je in het behandeltraject Pain2purpose mee aan de slag gaat. Dit betekent:

    Geen:

    * Lichamelijke onderzoeken of tests;

    * Pijnlijke behandelingen die hooguit tijdelijk wat opleveren;

    * Spannende kraaksessies of geprik met naalden;

    * Oefentherapie;

    * Zooltjes of andere hulpmiddelen;

    * Medicatie.


    maar wel een pijnloos en efficient coachingtraject met o.a.:

    * Pijneducatie;

    * Uitleg over verschillende factoren die door je brein als dreiging kunnen worden ervaren;

    * In kaart brengen van factoren die een rol kunnen spelen bij jouw pijnklachten, op holistische wijze;

    * Tools voor het verkleinen of elimineren van factoren die pijn in stand houden;

    * Tools voor het inzetten of vergroten van factoren die pijn verlichten;

    * Een plan waarmee je aan de slag gaat om zo je pijnklachten te verminderen of misschien wel helemaal te laten verdwijnen.

    Voor wie?

    # Je pijnklachten zijn van grote invloed op hoe je leven leidt (lijdt);

    # Je hebt alles al geprobeerd, maar eerdere behandelingen geven hooguit tijdelijke verlichting;

    # Er is sprake van aanhoudende klachten (6 maanden of langer);

    # Je bent eerder onderzocht door een arts of specialist om uit te sluiten dat de klachten komen door ziekte die medisch handelen vereist (denk bijvoorbeeld aan pijn door een tumor);

    # Chronische of terugkerende pijn kan in principe overal zitten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

    Allerlei soorten a-specifieke rugpijn, maar ook rugpijn waarbij afwijkingen zijn gezien als HNP, discopathie, artrose en scoliose.

    Schouder en armklachten zoals frozen shoulder, impingement, tennisarm.

    Nek- en hoofdpijnklachten als spanningshoofdpijn, migraine, whiplashklachten.

    Bil, heup, lies- en beenklachten als kniepijn en hielspoor.

    Buikpijn.

    Pijn door neuropathie of kanker (*)

    # Ondanks de pijn, vermoeidheid en frustratie ben je super gemotiveerd om aan de slag te gaan met oefeningen en opdrachten;

    # Je bent bereid om, los van eventuele diagnoses, te onderzoeken of de verklaring die jou mogelijk is gegeven ook de werkelijke oorzaak van je pijn is.


    (*): Pijn tgv neuropatie en kanker is lastig te behandelen omdat er sprake is van onherstelbare weefselschade. Wel kan het traject zorgen voor pijnvermindering door aan de slag te gaan met factoren die jouw brein in de overbeschermende stand houden.

    Wat kun je verwachten?

    Pijn waar je mee opstaat en mee naar bed gaat. Pijn die je overal achtervolgt, die irriteert, frustreert en alle aandacht van je vergt waardoor het je helemaal leegzuigt. Pijn die soms spontaan even weg lijkt maar dan ook altijd weer op een onverwacht moment opduikt. Hoe kan het toch zijn dat bij jou deze pijn maar niet weggaat?

    Dat is exact de vraag waarmee je in het traject aan de slag gaat. 

    Chronische pijn is een complexe puzzel die er voor iedereen uitziet en die niet te leggen is door welke arts of behandelaar dan ook zónder een actieve rol voor de patiënt. Jij weet namelijk veel meer van je pijn dan wie dan ook. Zonder het te weten heb jij de sleutel tot het verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen van je pijn al die tijd al in handen gehad. Het is tijd dat je jouw pijn gaat zien voor wat het werkelijk is en daar ga ik je bij helpen!

    Omdat er zoveel mensen zijn met chronische pijnklachten en er nog zo weinig bekendheid heerst onder artsen en behandelaren over pijn, is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen in regie te komen over hun pijn en daarmee over hun leven. Om die reden wil ik mijn kennis toegankelijk maken voor iedereen. Dit betekent dat er twee varianten bestaan van het Pain2Purpose programma: een zelfstudievariant en een variant met ondersteuning. Mocht je kiezen voor de zelfstudievariant en gaande weg of na afloop van het traject toch merken dat je nog behoefte hebt aan onderteuning, dan kun je alsnog een switch maken naar de variant mét ondersteuning. Hiervoor betaal je dan niet opnieuw het volledige bedrag, maar het verschil tussen de zelfstudievariant en de variant met ondersteuning. Neem hierover even contact met me op.

    Pain2purpose - variant zelfstudie (Tijdelijk €199,-!!!)

    Nadat je online de aankoop hebt gedaan van de zelfstudie variant kun je zo snel als mogelijk een uitgebreid werkboek en ondersteunend materiaal in je brievenbus verwachten. Zodra je het materiaal hebt ontvangen kun je aan de slag. Een instructie vind je in het werkboek.

    Met de zelfstudie variant bepaal je je eigen tempo. Wel adviseer ik je om het tempo aan te houden van de variant met ondersteuning. Dit betekent dat je 6 weken lang aaneengesloten aan de slag gaat en bij voorkeur dagelijks tijd vrijmaakt voor de oefeningen en opdrachten (hierover lees je meer in het werkboek).


    Wanneer is de zelfstudievariant voor jou de beste keuze? 

    De livesessies in de variant met ondersteuning zijn enorm waardevol omdat het de mogelijkheid biedt om het traject op maat te maken en omdat ik je kan helpen wanneer je ergens in vastloopt. Ook zal ik je helpen om voorbij gevoelens van weerstand te komen (die je ongetwijfeld zult ervaren en die ook heel waardevol kunnen zijn! :-)) en houd ik je een spiegel voor wanneer je gehinderd wordt door je gedachten en overtuigingen. Tot slot is er tijdens de livesessies ruimte voor verdieping. Zoals gezegd, erg waardevol dus, maar dat betekent ook een grotere investering. Mocht je om wat voor reden dan ook die investering (nu) niet kunnen of willen maken, maar je bent wel heel benieuwd naar wat het programma voor jou zou kunnen betekenen na alles wat je erover hebt kunnen lezen, dán is de zelfstudie variant een heel goed alternatief.

    Overtuigd? Wacht dan niet langer en druk op de knop!

    Let op! Kies bij Verzendgegevens voor Afhalen in winkel of Digitaal, zodat er geen extra verzendkosten in rekening worden gebracht.

    Pain2purpose - variant met ondersteuning (€1599,-)

    Nadat je online de aankoop hebt gedaan van de variant met ondersteuning kun je zo snel als mogelijk een uitgebreid werkboek en ondersteunend materiaal in je brievenbus verwachten. Zodra je het materiaal hebt ontvangen kun je alvast aan de slag. Een instructie vind je in het werkboek. Daarnaast zal ik zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een datum te prikken voor onze livesessies, want we zullen elkaar gedurende het traject 3 x live gaan zien in mijn praktijk in Alphen aan den Rijn (houd rekening met een duur van circa 3-4 uur per sessie). In deze sessies zal ik een uitgebreide anamnese bij je afnemen om een beeld te kunnen vormen van jou en jouw problematiek. Hierdoor kan ik mijn ondersteuning afstemmen op jouw persoonlijke situatie zodat je nog meer uit het traject kunt halen. In de tweede en derde sessie gaan we onder andere samen aan de slag met verdiepende  oefeningen en opdrachten. Tot slot kun je me gedurende het traject altijd mailen of appen wanneer je vragen hebt die niet kunnen wachten tot een van onze live sessies.


    Wanneer kiezen voor de variant met ondersteuning? 

    Ik weet zeker dat alleen al de educatie over pijn je heel veel gaat brengen. Educatie komt ook terug in de zelfstudievariant. Echter is het leggen van jouw persoonlijke pijnpuzzel complex en is de kans dat jij de factoren zal doorzien die een rol spelen bij jouw aanhoudende pijnklachten vele malen groter wanneer je dit doet met iemand die door je blinde vlekken heen zal prikken en je vastgeroeste denkwijzen aan het wankelen kan brengen. Wanneer je alles al hebt geprobeerd en dit traject voelt als jouw laatste kans op een oplossing voor je pijn, neem dan het zekere voor het onzekere en zorg dat je alles uit het programma haalt door te kiezen voor de variant met ondersteuning. Ik weet zeker dat het je meer dan waard zal zijn, dus twijfel niet te lang en druk vandaag nog op de knop!

    Heb je de zelfstudie variant al in huis en wil je alsnog gebruik maken van de live sessies ? Neem dan even contact met me op zodat je niet teveel betaald.

    Let op! Kies bij Verzendgegevens voor Afhalen in winkel of Digitaal, zodat er geen extra verzendkosten in rekening worden gebracht.

    Mijn pijnreis

    De reden dat ik zo gedreven ben in het helpen van mensen bij hun chronische pijnklachten is dat ik als geen ander weet hoe het is om dag in dag uit te leven met pijn. Ik snap wat het betekent wanneer pijn je leven beheerst. Ik weet hoe het voelt wanneer je je ogen niet meer kunt sluiten voor de mogelijkheid dat het altijd wel zo zal blijven of mogelijk zelfs erger zal worden. Maar vooral ben ik zo gedreven omdat ik nu begrijp hoe chronische pijn ontstaat,  dat dit betekent dat je je er NIET bij neer hoeft te leggen, maar......... dat je ook NIET hoeft te verwachten dat een oplossing je wordt aangedragen uit de hoek waarvandaan je hem zou mógen verwachten.

    Mijn pijnreis begon in 2020 toen er tijdens het wandelen plots een scherpe, adembenemende pijn door mijn rechter bil trok. Als een mes die diep in m'n bil werd gestoken. In de dagen en weken die volgden kwam de pijn steeds vaker en steeds heftiger terug. Ik begon me van lieverlee aan te passen aan mijn pijn om maar te voorkomen dat het er in zou schieten. Zo ging ik minder lang wandelen, in een rustiger tempo lopen en aan de kant van de stoep die niet was doorgezakt. Ik probeerde ongelijke paden te vermijden en nam tussentijds even een momentje om wat te rekken en te strekken, wat net genoeg verlichting gaf om weer een stukje door te kunnen lopen. 

    Aangezien ik er in geloof dat de meeste klachten vanzelf weer verdwijnen, duurde het ongeveer een jaar voordat ik toch maar besloot hulp in te schakelen.

    Ik maakte een afspraak bij een fysiotherapeut, waarmee de ellende eigenlijk pas goed begon. Na 6 sessies, waarin ik elke keer weer nieuwe oefeningen kreeg aangereikt, had ik nog net zoveel last van mijn bil. Maar ook had zich inmiddels een vervelende pijn in mijn lies ontwikkeld. Lopend kon ik amper nog het einde van de straat halen en nu was het opstappen op mijn fiets ook nog eens een hele uitdaging geworden. Het lukte me zelfs niet meer om zonder hulp van mijn handen in of uit m'n broek te stappen of om in bed mijn been te verleggen. Desondanks gaf mijn fysiotherapeut aan dat ik uitbehandeld was. Ik kon mijn beweegpatroon verder zelfstandig gaan uitbouwen en moest m'n lies maar een beetje rekken. Omdat ik me totaal niet gehoord voelde besloot ik het daar bij te laten en het nog een poosje aan te kijken.

    Maar toen het niet vanzelf beter werd besloot ik opnieuw hulp te zoeken. In de jaren die volgde heb ik mijn heil gezocht in de chiropraxie, osteopathie, manuele therapie, personal training, massage en dry needling en uiteindelijk de pijnpoli, waar ik een TENS en later injecties met corticosteroiden kreeg. Allemaal tevergeefs. Sterker nog, de klachten leken eerder te verergeren, waar ik toen niet zo bij stilstond, maar wat later voor mij heel duidelijk te verklaren bleek toen ik leerde over pijn. 

    Aangezien niks hielp en röntgenfoto's en MRI's niks uitwezen, besloot ik zelf op zoek te gaan naar een oorzaak voor mijn pijn. Ik heb mezelf begraven onder boeken, documentaires, masterclasses en heb zelfs 28 dagen lang een sapkuur gevolgd. Allemaal heel interessant en ik ben er niet slechter van geworden, alleen een oplossing voor mijn pijn bleef uit. 

    Tot ik tijdens mijn zoektocht in aanraking kwam met de Mind-Body theorie. De Mind-Body theorie beschouwd de mens onlosmakend als één geheel, waarbij er van wordt uitgegaan dat wat er in het brein gebeurd van invloed is op het lichaam en wat er in het lichaam gebeurd van invloed is op het brein. Een hele andere benadering dan hoe in de westerse geneeskunde tegen gezondheid wordt aangekeken en hoe behandelingen hier worden vormgegeven. In de behandelingen die wij in het westen ontvangen worden niet alleen hoofd en lijf gescheiden maar wordt ook het lijf onderverdeeld in verschillende segmenten, alsof alles los van elkaar zou kunnen functioneren. Artsen, behandelaren en therapeuten behandelen geen mens maar behandelen een kapotte heup, een onregelmatig hart, een spastische darm of een depressie. De Mind-Body theorie scheen nieuw licht op gezondheid en pijn, waarop ik me ben gaan verdiepen in pijn als een opzichzelfstaand probleem. Er ging een wereld voor mij open! Eén en al erkenning en herkenning toen ik las over de ontstaanswijze van pijn in het algemeen en chronische pijn in het bijzonder en hoe het verschil tussen acute en chronische pijn pleit voor verschillende behandelstrategieën. Ik begreep nu waarom al die behandelingen tot nu toe geen effect hadden gehad op mijn pijn en waarom mijn klachten soms zelfs erger waren geworden!

    Ik heb de kennis over pijn direct omarmd en ben aan de slag gegaan om mezelf te helen. Succesvol mag ik wel zeggen! Op mijn dieptepunt kwam ik nauwelijks het huis nog uit en in het tempo waarin mijn klachten verergerde was ik heel erg bang dat ik binnen een jaar in een rolstoel zou belanden. De pijn overheerste mijn hele leven. Ik kon niet sporten, niet even lekker een rondje lopen, niet winkelen, niet even lekker de bossen in en in mijn huis beperkte ik me tot de hoogst noodzakelijke huishoudelijke taken omdat alles wat ik deed pijnlijk was. Afspreken met vriendinnen of familie kon alleen als ik voor de deur kon parkeren of er met de fiets kon komen. Het niet bewegen maakte me stijf in de rest van mijn lichaam en omdat ik m'n ei niet kwijt kon raakte ik super gefrustreerd en geirriteerd. Ik snauwde tegen mijn man en viel terug in oud eetgedrag waardoor ik aankwam, steeds minder energie kreeg en nog minder lekker in m'n vel kwam te zitten. Inmiddels is de situatie gelukkig heel anders! Ik wandel bijna elke dag, ga 3 x per week naar pilates, ga geen enkele sociale uitnodiging uit de weg, zit vol kracht en levensvreugde, maak me geen zorgen meer over later, maak volop plannen voor mijn bedrijf en voor de toekomst en heb nog nooit zoveel energie en plezier gehad in gezond koken en gezond eten waardoor de kilo's er zonder moeite afvliegen en ik nog vrijer kan bewegen. De pijn is (nog) niet helemaal weg, maar ik heb wel mijn leven terug en meer zelfs dan dat!

    Al met al heb ik de afgelopen jaren duizenden euro's geinvesteerd in het pijnvrij worden. Uiteraard had het mij heel veel geld gescheeld als ik eerder met de Mind-Body theorie in aanraking was gekomen, maar ik zie het niet als weggegooid geld. Ik denk dat ik het proces wat ik heb doorlopen wel nodig heb gehad om me uiteindelijk open te kunnen stellen voor een nieuwe zienswijze. Ik zie het dan ook maar als een stukje investering in mijn persoonlijke groei. Wel was het een stuk makkelijker geweest wanneer iemand mij de juiste theorie en tools had kunnen aanreiken toen ik daar klaar voor was. Daar had ik zonder twijfel nog een extra investering voor over gehad. 

    Met Pain2Purpose is dat dan ook precies wat ik hoop te mogen doen voor jou. Ben jij zover dat je alles al geprobeerd hebt en ben je er aan toe je open te stellen voor een andere kijk op jouw pijnklachten, weet dan dat ik er voor je ben om je daarbij te helpen! Het enige dat je hoeft te doen is op de knop drukken.

    Ga je liever zelf aan de slag? Geen probleem. Voor jou heb ik de zelfstudie variant ontworpen. Tijdens of na afloop van het traject kun je altijd nog kiezen voor een verdieping door de ondersteuningsmomenten alsnog bij te kopen. Je betaald dan uitsluitend nog het verschil tussen de zelfstudievariant en de variant met ondersteuning.

    Weet je nog niet zeker of dit traject wat voor jou is, of heb je nog vragen waardoor je nu geen besluit kunt nemen, neem dan even contact met me op via: pijnreis@gmail.com of plan een gratis adviesgesprek in. 

    Door op onderstaande knop te drukken kun je rechtstreeks een afspraak voor een gratis adviesgesprek inplannen in mijn agenda. Je krijgt een bevestiging van de afspraak met daarin een link voor deze video-call. Je hebt hier geen aparte software voor nodig, wel de camera van je laptop of telefoon.